BIO-GEN® MIX GEL

BIO-GEN® Mix Gel

 

Mix Gel – substituent osos sub formă de gel, recomandat pentru toate intervențiile chirurgicale unde se pot folosi și granulele osoase.

Este alcătuit din  os granular mix (spongios și cortical) în amestec cu hidrogel și colagen.

Este indicat pentru acoperirea defectelor parodontale, Sinus Lifting, sau cu scopul acoperirii spațiilor ce apar în urma utilizării grefelor osoase în formă de blocuri.

Perioada de resorbție:

spongios: 4-6 luni
cortical:    8-12 luni


Aplicare:

1. Deschideți blisterul și capacul seringii.
2. Extrudați cantitatea necesară în zona necesară.
3. Modelați grefa, dacă este necesar, fără a aplica o presiune excesivă.
4. Protejați grefa cu o membrană potrivită.

*Produsul este gata de utilizare. Seringa, odată ce a fost deschisă, nu poate fi folosită repetat.


BGM-GEL05
Gel cu granule
Spongioase & Corticale
0,5ml (0,5-1mm)

BGM-GEL1
Gel cu granule
Spongioase & Corticale
1.0ml (0,5-1mm)


Indicații:

Conținutul seringii (a cărei componență osoasă corespunde cu BGM-05 sau BGM-20) prezintă câteva avantaje operative: fiind un amestec gata de utilizare, toate etapele care sunt necesare pentru prepararea granulelor standard pot fi evitate (hidratarea, amestecarea, etc.). Substituentul osos, de fapt, poate fi extrudat direct din seringă în locul aplicării. Indicațiile sunt aceleași ca și pentru granule. Mai mult, grefarea defectelor parodontale devine mai ușoară, deoarece granulele pot fi extrudate direct în defect.

1.  Regenerarea defectelor parodontale.
     După pregătirea locului unde va fi aplicată grefa, extrudați direct granulele din seringă în defect. Modelați cu un instrument steril, dacă este necesar. Pentru defectele intraosoase (1-3 pereți) sau defecte de furcație, Protejați grefa cu o membrană din pericard HRT-001. Pentru defectele de dimensiuni mai mici, în cazul în care plasarea unei membrane este dificilă – protejați grefa cu Biocollagen Gel (BCG-GEL1).

2. Sinus Lifting (Tehnica Summers).
După pregătirea accesului la sinus prin abordarea crestală, în conformitate cu  tehnica Summers, extrudați substituentul osos direct în tunelul de acces și continuați să-l introduceți în volumul creat.

        Deasemenea poate fi folosit pentru:

– Regenerarea alveolelor post-extracționale intacte pentru a păstra peretele vestibular, anticipând plasarea implantului.
– Sinus Lifting (Tehnica Misch și variațiile Tulasne).
– Completarea spațiilor rămase în urma procedurii de ˚split crest˚.
– Augmentare verticală. etc.