OSTEOPLANT® OSTEOPROMOTOARE

OSTEOPLANT® Osteopromotoare

OSTEOPLANT® Osteopromotoare

 

OSTEOPLANT® ACTIVAGEN  DBM* – granule osteopromotoare

OSTEOPLANT® ANGIOSTAD DBM* – gel osteopromotor

* Matrice osoasă demineralizată

Aceste produse sunt realizate prin demineralizarea completă a țesutului osos.

Ca indicație generală, acestea ar trebui utilizate în toate cazurile în care anatomia defectului și tehnica chirurgicală ce urmează a fi aplicată permit medicului să presupună că regenerarea va fi dificilă și lentă.

Utilizarea acestora ar trebui planificată pentru a obține o rată mai mare de succes, nu doar pentru o creștere a vitezei de regenerare.

 

Aplicare:

Osteoplant ˚Angiostad˚- gel osteopromotor:

      a)  În cazul utilizării blocurilor osoase (augmentare verticală sau orizontală):
1. Pregătiți suprafața osoasă receptoare.
2. Depuneți un strat subțire (<1mm) de gel (Osteoplant Angiostad/ OGS-GEL1) peste suprafața osoasă receptoare sau, ca alternativă, pe partea laterală a grefei care va fi în contact cu ea.
3. Aplicați grefa, protejați-o cu o membrană potrivită, eliberați marginile lamboului și suturați conform procedurilor chirurgicale obișnuite.

     b)  În cazul utilizării granulelor osoase:
1. Când granulele sunt hidratate (și, dacă este posibil, mixate cu os autolog), se adaugă gelul (Osteoplant Angiostad/ OGS-GEL1) în raport de aproximativ 1:3.
2. Depuneți grefa după metoda obișnuită.

Osteoplant˚Activagen˚ – granule osteopromotoare:

     În cazul utilizării granulelor osoase:
1. Când granulele sunt hidratate (și, dacă este posibil, mixate cu os autolog), se adaugă granulele (Osteoplant Activagen/ OGS-AC5) în raport de aproximativ 1:1.
2. Depuneți grefa după metoda obișnuită.

 

Sugestii generale și măsuri de precauție:

Aceste dispozitive medicale osteopromotorii sunt realizate prin demineralizarea completă a țesutului osos: prin urmare, ele sunt produse de colagen osos de tip I, care încă conține – factori de creștere (peptide) – deoarece s-au conservat selectiv prin sistemul de Deantigenare Enzimatică.
Acești factori, fiziologic prezenți în țesutul osos, au un efect stimulativ asupra proceselor angiogenetice și morfogenetice (aceste dispozitive sunt, din punct de vedere tehnic, matrice osoase demineralizate).

Ca indicație generală, acestea ar trebui utilizate în toate cazurile în care anatomia defectului și tehnica chirurgicală ce urmează a fi aplicată permit chirurgului să presupună că regenerarea va fi dificilă și lentă. Utilizarea acestora ar trebui planificată pentru a obține o rată mai mare de succes, mai degrabă decât o creștere a vitezei de regenerare.

În funcție de tipul de peptide care a fost selectat, efectul poate fi diferit și sunt disponibile două variante:

Osteopromotor, activator angiogen (“Osteoplant Angiostad“, OGS-GEL1):

Este un gel pe bază de apă care conține matrice osoasă demineralizată. Utilizarea sa principală este ca adjuvant când se efectuează grefele de tip onlay. Se utilizează prin depunerea unui strat subțire pe suprafața osoasă receptoare, după pregătirea acesteia prin forare sau răzuire. Stimularea peptidelor pro-angiogenice, de fapt, va avea loc acolo unde se dezvoltă vase sanguine noi, adică interfața grefei osoase.

 Osteopromotor, activator morfogen (“Osteoplant Activagen“, OGS-AC5):

Este produs din granule de matrice osoasă demineralizată, utilizat ca adjuvant pentru grefele osoase granulate. Se utilizează prin amestecarea acestuia cu granule, iar acțiunea sa va fi stimularea morfogenezei (diferențierea celulelor mezenchimale în osteoblaste active). Funcția sa principală este de a permite obținerea, după același interval de timp, a unei densități osoase mai mari.


OGS-AC5
granule osteopromotoare
0,5gr (1.0 cc)

OGS-GEL1
gel osteopromotor
1,0ml (2.0 cc)


Indicații:

Pentru a obține osteopromovare, atunci când este utilizat împreună cu o grefă osteoconductivă, în toate cazurile ale căror anatomie (raportul dintre suprafața osoasă vitală și volumul grefei osoase) face ca chirurgul să aștepte o regenerare foarte lentă și dificilă.

Aceste dispozitive ar trebui utilizate pentru a obține o rată mai mare de succes și nu o creștere a vitezei de regenerare.

Aplicarea acestora în suprafețe mici sau în locuri care prezintă un potențial de regenerare mare (volum redus și patru pereți care înconjoară defectul) probabil nu este utilă.